Dossier Vastgoed: Louwman-pand als investering

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bouwsema heeft het pand gekocht om vervolgens weer te verhuren. “Dat kan aan een autobedrijf zijn, maar ook aan andere retailers”, vertelt Bouwsema, die verder niet van plan is een grote vastgoedportefeuille op te bouwen.

Moeilijk voor dealer
Dat hij een pand koopt juist in een tijd dat verschillende bezitters van hun autopand afwillen maar het niet kwijt weten te raken, heeft te maken met de locatie. “Het is een prima locatie, het pand is modern en van goede kwaliteit.”  

Toch snapt hij wel dat Louwman gestopt is. “Aangezien veel dealers, met name grote holdings, aan het reorganiseren zijn, blijft er in dit soort regio’s waar sprake is van een sterke klantenbinding, ruimte  voor universele autobedrijven of erkend reparateurs.” 

Invulling
Als zich geen gegadigden melden, dan sluit hij niet uit dat er andere type bedrijven onderdak zoeken in het pand. “Het pand blijft uiteraard beschikbaar als garagebedrijf maar mochten er geen gegadigden zijn dan zal er een andere invulling worden gezocht. Ik wil het gewoon verhuren maar mijn voorkeur gaat uit naar een garagebedrijf.”

Vastgoed Seminar
Hoe ga je als autobedrijf om met leegstaand vastgoed? Deze vragen staan centraal tijdens het eerste Automotive Vastgoedseminar, dat aanstaande donderdag, 30 mei plaatsvindt (klik hier voor informatie. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar).   

 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.