TMG lanceert boekenweek voor auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er vindt tijdens de 8Daagse dus geen landelijke autosalon plaats, zegt Bijlsma. “We hebben ook nooit gezegd dat ons AutoRAI-antwoord een evenement zou worden. Na het afblazen van de autoshow hebben we bij de importeurs nagevraagd waarom het niet is doorgegaan. Daaruit bleek dat ze een autobeurs willen van het niveau van de AutoRAI, maar tegen lagere kosten. Dat was ook voor ons niet haalbaar.”

Boekenweek
Vervolgens zocht TMG naar een concept dat wel te realiseren is. “Zo kwamen we op de Auto8Daagse. We besteden deze periode op verschillende manieren positieve aandacht aan de auto via diverse consumentenbladen, -websites en evenementen. Net zoals dat tijdens de Boekenweek gebeurt.”

TMG ziet ook graag dat de autobranche zelf aanhaakt. “We bieden autobedrijven een podium om zichzelf te profileren, zowel in landelijke als regionale media. Een aantal dealers heeft bestaande acties al verplaatst naar de 8Daagse om er zo meer aandacht voor te genereren.”

Importeurs
Importeurs zijn uiteraard ook benaderd mee te doen. “Een aantal doet dat ook, zoals Fiat Nederland dat de 8Daagse gebruikt om aandacht te vestigen op het evenement Italia à Zandvoort. Maar het is niet zo dat we een minimum aantal importeurs nodig hebben om het door te laten gaan, zoals bij de AutoRAI. We hadden geen `go- of no go-moment`.”

Volgens Bijlsma is er dan ook geen harde inkomstentarget opgesteld. “De verschillende bladen zullen vast advertentiepakketten aanbieden gekoppeld aan de 8Daagse. Als organisatie hopen we vooral als magneet en katalysator te werken om consumenten en autobedrijven bij elkaar te brengen. Na afloop doen we lezersonderzoeken om te kijken of het succesvol was.” 

Tijdens de Auto8Daagse is er in vrijwel alle titels van TMG extra aandacht voor auto’s en vinden er evenementen plaats zoals Cars&Coffee XXL, Wings, Wheels en Goggles en Nationale Oldtimer Dag Lelystad. Dit zijn voornamelijk evenementen waarbij TMG mediapartner of organisator is.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.