Weekers wil mrb-gat dichten via Oost-Europeanen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Over buitenlandse auto`s die korter dan een jaar in Nederland zijn, hoeft op dit moment geen mrb te worden betaald. De gedachte hierachter is dat er over deze auto’s in het land van herkomst al belasting betaald is. Weekers wil nu dat er over deze auto’s al eerder mrb wordt betaald. “Wat mij mateloos stoort, is dat er veel Oost-Europees gekentekende auto`s op de Nederlandse wegen rijden”, zo zei hij tegen Tros Autoshow. “Als die mensen hier op vakantie komen, is er geen probleem. Maar als ze hier werken en ze verblijven hier langer, zullen ze wat mij betreft ook motorrijtuigenbelasting moeten betalen“, zei Weekers.

Vorige week maakte Weekers een alternatief plan bekend voor de mrb-vrijstelling voor klassiekers, waarbij de overheid ettelijke miljoenen misloopt. Hij zoekt nu alternatieven om dit geld deels terug te halen. De mrb-maatregelen zijn onderdeel van een totaalpakket, die in mei of juni aan de Tweede Kamer wordt gepresenteerd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.