RAI/Bovag-prognose van 480 naar 410 duizend

Redactie Redactie
• Laatste update:

Toen RAI en Bovag vorig jaar hun eerste prognose afgaven, hielden ze al een slag om de arm. Er werd toen in Den Haag nog gesproken over de invoering van een forensentaks wat volgens RAI/Bovag marktverstorend zou werken. Nu blijkt dat ook zonder deze maatregel de nieuwverkopen harder teruglopen dan vorig jaar verwacht. Dit wijten de verenigingen aan het lage consumentenvertrouwen, dat langer aanhoud dan verwacht.

Door de wijzigingen in bpm-wetgeving en bijtelling lieten de verkopen per maand grote schommelingen zien. Daarom hebben Bovag en RAI Vereniging gewacht met het geven van een nieuwe prognose tot er een helder beeld was ontstaan van de marktsituatie.

De eerste twee maanden van 2013 werden er 29,2% minder auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar: 80.108 stuks in de eerste twee maanden van 2013 versus 114.119 stuks in 2012. Voor de maand maart voorzien RAI en Bovag geen spectaculair herstel, maar later in het jaar is de voorwachting dat de markt in rustiger vaarwater terecht zal komen.

Eerder stelde adviesbureau Aumacon ook zijn prognose bij van 445 naar 400 duizend.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.