Topman Bohr vertrekt bij Bosch

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bohr is 30 jaar bij Bosch in dienst, waarvan het laatste decennium aan het hoofd van de Automotive divisie. Hij stond ooit op de nominatie om ceo van Bosch te worden, maar de post ging afgelopen zomer naar Volkmar Denner. Er komt volgens Bosch voorlopig geen opvolger voor Bohr, een deel van zijn taken (gasoline systems, diesel systems, starter motors and generators en bosch engineering) worden overgenomen door Rolf Bulander (54).

Henning Scheider (50) zal fungeren als coördinator van de afdeling automotive engineering. In die hoedanigheid neemt hij de marketing en verkoop voor zijn rekening zowel voor autofabrikanten als de aftermarket. Hij is ook verantwoordelijk voor electical crives en ZF Steering Systems GmbH.

De autodivisie van Bosch zag in 2012 de omzet stijgen met 1,7 procent tot 30,9 miljard euro. Dat is 600 miljoen euro minder dan begroot. Voor dit jaar sprak Bohr eerder uit een omzetstijging van 3 tot 5 procent te verwachten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.