Wegener verkoopt Autotrack aan De Persgroep

Redactie Redactie
• Laatste update:

Wegener is door moederbedrijf Mecon in de etalage gezet. De Persgroep is al uitgever van onder meer de Volkskrant, AD, het Parool en VNU Vacature Media. De 35 medewerkers van Autotrack en Carsom, een site die consumenten helpt met onderhoud en reparatie van hun auto, worden gehuisvest in het pand van VNU Vacature Media in Amsterdam.

Sander van den Hout en Frederique van de Poll, twee gezichtsbepalende figuren binnen Autotrack, gaan mee naar De Persgroep. “Het verschil in bereik ten opzichte van de overige portals neemt toe”, aldus Van de Poll. “Ook stelt de overname ons in staat te blijven innoveren. Voor De Persgroep is het ook een mooie aanvulling aangezien zij nog geen autotitels hadden.”

Volges Van den Hout ligt er door de overname “een prachtige basis voor de toekomst.” Van den Hout is directeur van Wegener Digital waar naast Autotrack en Carsom ook andere titels onder vallen. Wat zijn nieuwe functie-inhoud bij De Persgroep precies gaat worden, is nog niet bekend. Wel zal hij weer een overkoepelende functie gaan bekleden. 

Christian van Thillo, ceo van De Persgroep, laat weten Autotrack verder uit te willen bouwen.   

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.