Resultaat Stern in duikvlucht door reorganisatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

De groep draaide 936 miljoen euro omzet, een daling van 0,27% ten opzichte van 2011. Stern Dealers realiseerde een omzet van 826 miljoen euro (-0,3%).

In het derde kwartaal van 2012 is besloten het dealercluster Merel Auto (Opel en Chevrolet) en Falco Auto (Fiat) op te heffen wegens de “uitermate slechte gang van zaken”. Verschillende vestigingen zijn gesloten of overgedragen. Stern wil het merk Opel op twee of drie locaties in Noord-Holland voortzetten, vertelde topman Henk van der Kwast pas aan Automotive. Fiat zal worden vertegenwoordigd door Vireo Auto. De namen Merel en Falco zullen verdwijnen.

Stern heeft ook op haar eigen overhead bezuinigd: de afdelingen Controlling & Compliance en Operational Excellence & Lean werden opgeheven. Ook marketingdochter Stern Pixel werd ontmanteld.

Strak en doelmatig
Het boekjaar 2013 heeft van Stern het thema ‘Strak en doelmatig’ meegekregen. Dealerclusters moeten sterk blijven letten op kostenreducering onder meer door het weer uit dienst laten treden van tijdelijk personeel.

Stern Finance richt zich juist op groei van de leaseportefeuille en wagenparkbeheer. De portefeuille van Stern Lease groeide vorig jaar van 5.000 naar 5.350. Samen met het wagenparkbeheer van Stern Partners en de vloot van Stern Rent worden er zo’n 8.500 voertuigen beheerd. De ambitie is dit aantal snel boven de 10 duizend te krijgen.

Stern Universeel moet dit jaar op de kaart komen te staan. Deze tak werd vorig jaar gepresenteerd om merkonafhankelijke activiteiten te ontwikkelen. In dit kader wil de groep binnen twee jaar minstens 24 Sternpoints openen. Binnenkort wordt de vierde geopend. 

Lees het jaarrapport van Stern Groep in de rubriek Feiten & cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.