Nieuw Chinees merk naar NL, importeur nog onbekend

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt woordvoerder Dick Braakhekke vanochtend. Onlangs werd de komst van het merk al voorzichtig aangekondigd. Het bedrijf voerde namelijk een rechtszaak tegen Kia over het gebruik van de naam Quoris. Nu is de komst officieel.

Chery
Qoros werd in 2007 opgericht als een joint venture tussen Chery Automobile en Israël Corporation, een wereldwijd opererende industriële holding. 

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Changshu. Een nieuwe productiefaciliteit is momenteel in aanbouw in Changshu. De fabriek zal een initiële productiecapaciteit hebben van 150 duizend auto`s per jaar en een maximale capaciteit van 450 duizend stuks per jaar.

De eerste in serie geproduceerde Qoros – een sedan in het C-segment – zal voor het eerst in maart 2013 op de autotentoonstelling van Genève te zien zijn, aldus Braakhekke. De fabrikant wil daarna ieder half jaar een model op de markt brengen, tot het gamma compleet is. 

Volgens Braakhekke is het nog onbekend wie het merk gaat importeren. Wel zou het Belgische Beherman, in Nederland bekend van de import van Saab, interesse hebben.