Leasemaatschappijen: verhoging assurantiebelasting biedt kansen

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met het belastingplan 2013. Hierin staat dat de assurantiebelasting stijgt van 9,7 naar 21%.

De grote leasemaatschappijen in Nederland hebben alleen het WA-deel ondergebracht bij verzekeraars. Omdat deze premies stijgen als gevolg van overheidsingrijpen, berekenen de leasemaatschappijen deze verhoging door aan hun klanten.

Het voordeel zit bij de maatschappijen die zelf geld reserveren om casco-schades te betalen. “Wij reserveren zelf geld voor deze schades. Hierover betalen we dus geen assurantiebelasting”, vertelt Erik Staat, woordvoerder van Leaseplan. “Wij gaan nu al onze klanten die hun casco-schades nu nog wel via verzekeraars laten lopen, proberen te overtuigen om dit voortaan via ons te laten verlopen.” Ook andere leasemaatschappijen zeggen dit te gaan doen.

Volgens Staat is goede communicatie essentieel. “Wij krijgen veel vragen van onze klanten. In onze communicatie rond de premieaanpassing zullen wij expliciet vermelden over welke delen van de verzekeringscomponent in het leasecontract de premie stijgt en over welke niet.”

Eerder werd door Bovemij Finaciële Diensten al berekend dat de gemiddelde autoverzekering 45 euro duurder wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.