Royal Haskoning stapt in mobiliteitsmarkt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De mobiele app registreert via een gps-ontvanger de route die wordt afgelegd, waarbij de werknemer op zijn telefoon aangeeft op welke manier is gereisd. Het backofficesysteem van Uwaygo berekent vervolgens de vergoeding die dit voor de werknemer oplevert, ongeacht het vervoermiddel waarmee wordt gereisd, en de CO2-uitstoot van de reis en verwerkt deze gegevens in het persoonlijke reisbudget.

Koppeling
Het systeem kan volgens woordvoerder Coen Jager van Uwaygo worden gekoppeld aan alle bestaande mobiliteitskaarten, zoals de NS-Business Card, tankkaarten of integrale mobiliteitskaarten als Xximo en Radiuz. “Het voordeel van dit concept is dat werknemers zo altijd direct via hun broekzak inzicht hebben in hun mobiliteitsbudget. Dat stimuleert om slim te reizen, want dan houden ze geld van hun budget over, maar het bespaart ook tijd en levert minder CO2-uitstoot op”, aldus Jager.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.