Cecra vraagt Europese steun voor dealers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren bedelden de fabrikanten ook al om meer steun.

Eveneens gisteren presenteerde eurocommissaris voor de Industrie Antonio Tajani de plannen om de noodlijdende autoindustrie uit het slop te trekken. Hij wil met de leiders uit de industrie, vakbondsmensen en politici een akkoord bereiken over de  aanpak die nodig is om de sector voor het jaar 2020 weer concurrerend en gezond te maken. Daarbij moet ook de rol van de Europese investeringsbank en nationale overheden om een helpende hand te bieden, worden bekeken.

Bescherming
Cecra hamert er bij de commissie op zich niet alleen te focussen op de autoproducenten alleen, maar ook op de mkb-bedrijven die indirect voor 10 van de in totaal 12 miljoen banen in de sector zorgen. “Deze bedrijven zijn onmisbaar in de keten en ze zullen moeten investeren in nieuwe standaarden van de fabrikanten. Daarom is het belangrijk dat ze toegang krijgen tot kredietfaciliteiten”, aldus Cecra.
Ook moet Europa zich volgens Cecra harder maken voor de rechtspositie van netwerkpartners. “Hoe kun je investeren als je contract zonder enige aanleiding en zonder compenatieregeling kan worden opgezegd?”