Mobility Mixx sluit aan op OV-chipkaart

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met deze nieuw kaart kunnen zakelijke reizigers straks in- en uitchecken bij alle vormen van openbaar vervoer. Daarnaast omvat de kaart ook de mogelijkheid om gebruik maken van deel- en huurauto’s en om af te rekenen bij tanken en parkeren.

Standaard
Volgens directeur Paul Wessels van Mobility Mixx is de aansluiting op het landelijke OV-chipkaartsysteem de kroon op het werk van het bedrijf. “Het is de belangrijke laatste stap in de verbetering en vergemakkelijking van zakelijke mobiliteit”, aldus Wessels. “Nu moeten werkgevers en werknemers het vaak nog doen met aan elkaar geknoopte diensten. Door de integratie van de OV-chipkaart ontstaat er een nieuwe standaard in de markt.”

BTW-terugvraag
Mobility Mixx neemt de gehele financiële en administratieve afhandeling van de afgelegde reiskilometers voor zijn rekening, onafhankelijk van de vervoerswijze. Wessels: “Zo kunnen we bijvoorbeeld in één keer voor alle individuele ritten de btw-teruggave regelen.”

De Mobility Mixx-directeur is naar eigen zeggen niet bezorgd voor fraudegevoeligheid van de TLS-kaart, die in het verleden door hackers werd gekraakt, waardoor ze er vrij mee konden reizen. “De OV-chipkaarten die op dit moment door TLS worden uitgegeven, zijn voorzien van een nieuwe en verbeterde chip, die nog nooit gekraakt is”, aldus Wessels. “Bovendien is de kaart onderdeel van een arbeidsvoorwaardenpakket, waarvoor strikte afspraken gelden tussen ons als aanbieder, werkgevers en werknemers.” 

Mobility Mixx streeft ernaar om de eerste fase van het aansluitproces dit najaar af te ronden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.