Agassi vervangen als ceo Better Place

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens een verklaring van het bedrijf is het terugtreden van Agassi vijf jaar na de oprichting “een logisch punt in de ontwikkeling van een bedrijf.”

Visie
Volgens verschillende Israëlische media zou er binnen het bedrijf een verschil in inzicht zijn ontstaan over de groeistrategie. Volgens het bedrijf zelf staat de visie van Agassi op de ontwikkeling van de elektrische mobiliteit echter nog altijd recht overeind, maar heeft het bedrijf in de fase die het nu ingaat behoefte aan een ander soort management.

Honderden miljoenen
Better Place heeft een laadconcept ontwikkeld waarbij een leeg accupakket van een elektrische auto op een wisselstation binnen enkele minuten automatisch kan worden vervangen door een vol pakket. Verschillende grote investeerders hebben de afgelopen jaren honderden miljoenen in het idee gestoken. Bij het bedrijf werken inmiddels honderden mensen, maar vooralsnog blijven de inkomsten achter bij de hoge verwachtingen.

Nederland
Agassi was vorige maand nog in Nederland, waar hij op Schiphol het eerste batterijwisselstation in ons land opende. Bij die gelegenheid werd ook het plan aangekondigd om binnen enkele jaren een landelijk dekkend netwerk te realiseren.

Volgens Paul Harms, ceo van Better Place Nederland, blijven die ambities gewoon overeind. “Natuurlijk is het vervelend dat we als bedrijf nu zo in het nieuws komen, maar ik denk dat het op termijn juist positief uitwerkt”, zegt Harms. “Het bedrijf was de afgelopen jaren vooral technologiegedreven en is daardoor snel gegroeid. Dan is het logisch dat er op een gegeven moment een rationalisatie volgt. De visie staat nog steeds, maar we zullen meer als een bedrijf moeten opereren. Klantgedreven en met een reële kostenstructuur. Dat wordt ook het model voor Nederland.”