Bovag/RAI: 480 duizend verkopen in 2013

Redactie Redactie
• Laatste update:

Forensentaks
Het verkoopaantal van 480 duizend ligt op het langjarige gemiddelde van de nieuwverkoop. De brancheverenigingen verwachten dus geen bijzonderheden voor 2013, maar geven al wel een voorbehoud op hun voorspelling: er is geen rekening gehouden met het effect van de forensentaks. 

Wanneer de invoering van de forensentaks doorgang zou vinden, kan dat een verstoring van de markt veroorzaken zeggen de brancheorganisaties. Vooral de particuliere markt – goed voor ruim de helft van de nieuw verkochte auto’s – zou hieronder lijden. Bovag en RAI Vereniging dringen er bij het nieuwe kabinet op aan af te zien van de forensentaks. Mocht deze maatregel wel doorgang vinden, dan komen de brancheorganisaties met een nieuwe, lagere voorspelling.

Tegenover de verwachte verkoopafname aan particulieren staat echter een groei in het aantal leaserijders door de forensentaks. Dat blijkt uit berekeningen van Muconsult in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, die gisteren bekend werden gemaakt. 

Bestelwagens 
Bovag en RAI Vereniging verwachten dat de verkoop van bestelwagens niet zal aantrekken volgend jaar en op het lage peil van de afgelopen drie jaar blijft. De verwachting voor volgend jaar is dezelfde als die voor dit jaar: 57 duizend. Voor 2009 lag de bestelwagenverkoop gemiddeld rond de 80 duizend. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.