Spyker benoemt commercieel directeur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Waltons grootste wapenfeit was zijn functie als vice president van Aston Martin in Noord Amerika en general manager van Aston Martin Lagonda. In de periode dat hij bij het merk werkte, groeiden de verkopen van 200 auto’s in 2001 tot ruim 2.400 in 2007 en werd Noord Amerika de meest succesvolle markt voor Aston Martin wereldwijd. 

Voor zijn tijd bij Aston Martin heeft Walton verschillende managementfuncties bekleed bij onder andere Ford Motor Company en de Unipart Group. Vanaf 2011 tot nu was hij executive vice president bij sportautofabrikant Rossion Automotive.

Spyker-ceo Victor Muller: “Ik ontmoette John Walton zestien jaar geleden bij Aston Martin en sinds de start van Spyker in 2000 is het mijn wenst om hem aan boord te krijgen om ons te helpen het bedrijf en het merk op te bouwen. Dat moment is nu gekomen en ik ben verheugd met John te kunnen gaan werken. De timing klopt precies voor ons beiden.”

Spyker en geld
Eerder deze week maakte Muller bekend een miljardenclaim bij GM neer te leggen voor het dwarsbomen van de verkoop van Saab aan het Chinese Youngman.

Bij de presentatie van de H1-cijfers van Spyker vorige maand maakte Muller bekend dat het bedrijf nog steeds in zwaar weer verkeert en dat de toekomst van de sportautofabrikant onzeker is.