TBA neemt import Wigam over van Oskamp

Redactie Redactie
• Laatste update:

Niet de bedoeling
TBA heeft in het verleden Wigam verkocht onder haar eigen label TEN. Toen TBA de verkoop van de zelf geproduceerde TEN-equipment onderbracht bij Oskamp, ging ook de vertegenwoordiging van Wigam daar naartoe. Rupro voert al drie merken aircoservice-apparatuur en heeft daarom Wigam na het Oskamp-faillissement niet overgenomen.

Anders dan in het verleden gaat TBA Wigam nu wel onder de Italiaanse merknaam in de markt zetten. “Hoewel er wel TEN-stickers op zullen staan”, zegt directeur Patrick Andriessen. “Het was eigenlijk niet de bedoeling om het importeurschap van Wigam te gaan doen, maar het is een welkome aanvulling op ons leveringspakket en de servicewerkzaamheden van onze monteurs. De techniek komt redelijk overeen met die van de andere TEN-apparatuur.” 

Voorzichtig
Andriessens verkoopprognose van Wigam-apparatuur is voorzichtig: “De afgelopen twee jaar is de verkoop van airco-apparatuur niet heel hoog geweest. Maar met het vooruitzicht op het nieuwe aircogas HFO-1234yf verwacht ik dat het over een aantal jaar wel aan zal trekken.”

Andriessen verwacht tussen de veertig en zestig Wigam aircoservice-apparaten per jaar te verkopen. Op dit moment staan er zo’n 600 Wigam aircoservice-stations verspreid door het land.

Regterschot
Met Wigam is ook productmanager Harry Regterschot teruggekeerd bij TBA. Hij was sinds 1997 als specialist van het Italiaanse merk in dienst van TBA en ging mee toen de verkoop werd ondergebracht bij Oskamp.

TBA gaat overigens de verkoop van nog één externe onderdelenlijn op zich nemen. Per eind deze maand zal het bedrijf koplampafstelapparatuur aan haar leveringspakket toevoegen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.