ANWB: autobelasting te hoog

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de ANWB is een Nederlandse automobilist op een totaal van 624 euro aan maandelijkse autokosten, nu nog 212 euro kwijt aan belastingen. Na afschaffing van de belastingvrije vergoeding komen de totale kosten op 690 euro, waarvan 282 euro aan belastingen. Daarbij is rekening gehouden met het voorgestelde btw-tarief van 21%.

Niet minder rijden
Bij de berekening is uitgegaan van een representatieve gebruikte benzineauto, waarbij ook de afschrijvingen en gederfde rentekosten zijn meegenomen. Bij de belastingen telt de ANWB de (afschrijving) bpm, btw op aanschaf, kentekenleges, houderschapsbelasting, accijns op brandstof, assurantiebelasting en btw op reparaties, banden en onderhoud mee. 

Volgens de ANWB gaan mensen niet minder rijden door de nieuwe maatregel, omdat veel mensen niet zomaar dichter bij hun werk kunnen gaan wonen. De maatregelen levert de overheid alleen geld op, verder niets. De bond is er dan ook tegen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.