RDW: flinke stijging definitieve intrekkingen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het aantal informatieverstrekkingen aan politie, Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties is vorig jaar met 6% gestegen naar 257 miljoen. De voertuigbranche heeft 9% meer registerbevragingen gedaan (ruim 296 miljoen).

Minder sancties, meer intrekkingen
In het jaarverslag van de RDW staat verder dat het aantal opgelegde sancties is afgenomen door vereenvoudigde procedures, maar het aantal definitieve intrekkingen is toegenomen. In totaal zijn vorig jaar van 31 bedrijven de apk of lpg-vergunningen ingetrokken (19 in 2010) en 612 bedrijven zijn hun erkenning bedrijfsvoorraad/kenteken handelaar/demontage/export kwijt, tegen 455 in 2010. 

Het aantal definitieve intrekkingen ligt hoger, omdat het sanctiebeleid is aangepast. Tegenwoordig geldt de meervoudsregel: als sancties van toepassing zijn in meerdere categorieën, worden deze nu bij elkaar opgeteld. Hierdoor is een definitieve intrekking eerder aan de orde.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.