Business Lease neemt KBC Autolease Polen over

Redactie Redactie
• Laatste update:

Door de overname van de 2.800 Poolse KBC-contracten groeit de vloot van Business Lease in Polen naar 6.100 voertuigen. De van oorsprong Nederlandse leasemaatschappij neemt daarmee naar eigen zeggen de zevende positie op de Poolse markt in. In totaal beheert de Business Lease Group, die behalve in Polen en Nederland ook actief is in Tsjechië, Slowakije en Hongarije nu ruim 43 duizend contracten.

Tweede thuismarkt
De overname van de KBC leaseactiviteiten door de Autobinckdochter is een direct gevolg van de strengere eisen die Brussel aan de banken stelt. “Feitelijk werd KBC gedwongen om zijn activiteiten in Polen, waar ze pas enkele jaren geleden begonnen waren, van de hand te doen”, licht ceo Harm Nijlunsing van Business Lease Group toe. “Polen is één van de meest dynamische markten voor operationele leasing in centraal Europa en onze tweede thuismarkt. Omdat de bedrijfsfilosofie van KBC erg goed aansluit op onze marktstrategie en wij in Polen graag verder willen groeien was het voor ons een uitstekende overnamekandidaat.”

Over de betaalde overnamesom doet Nijlunsing geen mededelingen. Alle twintig medewerkers van KBC gaan mee naar Business Lease, de integratie van de twee bedrijven moet komende zomer zijn afgerond.

Verdere groei
De Business Lease Group is de afgelopen jaren sterk gegroeid, drie jaar geleden lijfde het bedrijf Masterlease in. Nijlunsing sluit verdere overnames niet uit. “We kijken altijd naar de mogelijkheden om te groeien in de landen waar we actief zijn, maar het is geen doel op zich. Een eventuele overnamekandidaat moet passen bij onze bedrijfsfilosofie van servicegerichtheid en bij onze klantenportefeuille. Het is een roerige tijd en als je dan wilt groeien moet dat zorgvuldig en op een gezonde manier gebeuren.”