Leblanc (Bosch): VW-schandaal raakt ons ook

Redactie Redactie
• Laatste update:

“We ontwikkelen soft- en hardware en testmethodes in opdracht van alle autofabrikanten, dus ook Volkswagen”, zegt Leblanc, directeur van de aftermarketdivisie van Bosch in de Benelux en Frankrijk. “Hoe deze vervolgens worden gebruikt is de verantwoordelijkheid van autofabrikanten zelf. Dat neemt niet weg dat een ontwikkeling zoals bij Volkswagen ons raakt. De filosofie van Bosch is om systemen te ontwikkelen waarmee onze afnemers kunnen voldoen aan wettelijke eisen. Gelinkt worden aan dit schandaal is zeer schadelijk voor ons imago.”

Geheimhouding
Met welk doel de software in de Volkswagendiesels precies ontwikkeld werd, kan Leblanc niet zeggen. “We hebben een geheimhoudingsovereenkomst met de fabrikanten waar we systemen voor ontwikkelen, veel kan ik er dus niet over zeggen, maar in het algemeen geldt dat software als deze bedoeld is om de maximale prestaties uit een motor te halen en deze te evalueren.”

Bosch heeft nog geen maatregelen op de agenda staan om de imagoschade te beperken of autobedrijven bij te staan om de software onschadelijk te maken. “Eerst moet aangetoond worden of de software ook in Europa is toegepast, want dat is op dit moment nog niet duidelijk. Daarna onderzoeken we of het nodig is om actie te ondernemen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.