Rotterdam trekt stekker uit ‘succesvol’ EV Centrum

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens de stichting zijn er de afgelopen 36 maanden in het centrum 278 events georganiseerd en ruim 12.750 proefritten gemaakt met diverse type en merken voertuigen. “Graag waren we nog twee jaar doorgegaan, maar mede als gevolg van een twijfelachtige lokale overheid, ontbrak het aan voldoende draagvlak bij de partners van het centrum om dat mogelijk te maken”, zegt voorzitter Bert Klerk. De gemeente Rotterdam zou teruggekomen zijn op eerder gedane toezeggingen. “We hadden de gemeente nodig om ook andere partners, waarmee we al nagenoeg rond waren, over de streep te trekken.”

Big Data
De stichting wilde in de komende jaren inzetten op big data. Het was al begonnen met het verbeteren van de informatievoorziening, bijvoorbeeld richting dealers. “We hebben enorm veel data verzameld over elektrisch vervoer en de behoefte daarna. Daarmee wilden we in de komende jaren de luchtkwaliteit in Rotterdam op een gerichte manier verder verbeteren. Het centrum zou daarbij het offline-platform blijven.”

Het huurcontract van het pand loopt nog drie jaar door. “We zitten op de beste locatie van Rotterdam (bij het Centraal Station, red). We kijken in de komende tijd wie zijn vinger opsteekt en het centrum eventueel wil voortzetten.” 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.