Macintosh trok zelf de stekker uit Halfords

Redactie Redactie
• Laatste update:

Halfords was de afgelopen tijd druk doende zijn businessmodel aan te passen. Het bedrijf had een reorganisatie doorgevoerd en lanceerde een maand geleden nog een nieuwe website om zo meer aan online verkoop te kunnen doen. De ommekeer ging mede-aandeelhouder Macintosh echter niet snel genoeg en het Britse bedrijf draaide de geldkraan dicht. “Hierdoor was het voor Halfords niet meer mogelijk om goed te functioneren”, vertelt Peter Zeylmaker, woordvoerder van Halfords, aan Automotive.

`Ik kan me niet voorstellen dat alles zo weg wordt gegooid`

Mr H. Dulack van Van Benthem & Keulen en mr R. Roeffen van Van Iersel Luchtman Advocaten zijn aangesteld als curatoren. Zij besloten dinsdagavond om de volgende dag de winkels meteen weer te openen. “Dat kwam als een lichtpunt op een zeer donkere dag”, zegt Zeylmaker.

De curatoren onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor een doorstart en zoeken hiervoor naar nieuwe financiers. Zeylmaker ziet zelf voldoende mogelijkheden: “Halfords is een bekende naam, aanwezig in elke grote stad, heeft ruim 3 miljoen klanten en sinds kort een state-of-the-art website. Ik kan me niet voorstellen dat dat zomaar weg wordt gegooid. We hopen dat er voldoende geïnteresseerde partijen zijn.”

`De franchiesenemers draaien gewoon door`

Halfords had naast 102 eigen vestigingen (er zijn 536 mensen in dienst bij het bedrijf), ook franchisenemers. Voor deze bedrijven geldt het faillissement niet. “Voor hen geldt alleen dat hun leverancier failliet is, maar ze kunnen wel door blijven draaien.”

Stormmesand
Halfords viel tot een jaar geleden volledig onder het moederbedrijf Macintosh. Die had de winkelketen zo’n zes jaar in de etalage staan omdat het zich wilde richten op zijn core business. Twee jaar geleden werd Peter-Jan Stormmesand, voormalig directeur van Brezan, benoemd tot directeur van Halfords.

Stormmesand geeft geen commentaar op het faillissement. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.