Bosch: dieselsystemen alleen nog via eigen netwerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

De huidige en vorige generaties commonrail dieselsystemen worden ook via andere distributeurs gereviseerd en verkocht. Het probleem is dat sommige van deze bedrijven bij het reviseren van Bosch-injectoren imitatie-onderdelen (zoals verstuivers, ringen en veren) gebruiken.

Omdat ze wel in de ‘oude’ behuizing worden geplaatst, staat op deze injectoren dus ook een Bosch-logo. “Terwijl ze niet onder dezelfde condities en voorwaarden zijn getest als de Bosch-systemen die onze partners leveren”, zegt Leblanc. “Omdat je op deze delen nog wel ons logo tegenkomt, schaadt het ons imago en dat van onze partners. En in het algemeen schenden dit soort imitatieproducten natuurlijk vooral het imago van de revisiebranche. Met deze stap borgen we de kwaliteit van gereviseerde Bosch’ dieselsystemen. Ook is het een aanval op immitatiedelen.”

Onder de imitatiemerken schaart Bosch overigens alle niet van de fabrikant zelf afkomstige onderdelen.

Lees meer op Automotive Werkplaats. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.